16 uur per week

   Noord Holland

   hbo

 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

   16 uur per week

    Noord Holland

  hbo

Gebarendocent

Lees voor

Gezinnen met een doof/slechthorend kind of een kind met een taalontwikkelingsstoornis (TOS) leren communiceren met gebaren. Wil jij als gebarendocent bij de NSDSK in regio Noord Holland deze rol vervullen? Bekijk dan de vacature. 

Wat ga je doen?
Lesgeven aan de ouders van dove/slechthorende kinderen en kinderen met TOS van 0 tot 6 jaar in Nederlands ondersteund met gebaren (NmG+) is je grootste taak. Daarnaast geef je ook les in Nederlandse gebarentaal (NGT). Aan collega’s en medewerkers van een kinderdagverblijf of school leer je NmG+.  De lessen vinden plaats bij gezinnen thuis, online en op locatie van de NSDSK. Je werkt vooral in de avonduren, gemiddeld vijf avonden per twee weken. Overdag geef je soms les in NGT aan dove/slechthorende kinderen op de behandelgroepen van de NSDSK.  Met je collega-docenten stem je af over de inhoud van de les en de didactische aanpak. Je werkgebied is voornamelijk Noord-Holland, boven Amsterdam.

Het team
Je werkt in een multidisciplinair team waarin iedereen veel verantwoordelijkheid heeft. Jouw team bestaat uit, gezinsbegeleiders, andere gebarendocenten, logopedisten, pedagogisch begeleiders en een linguïst. Je hebt warme, professionele en doelgerichte collega’s met veel kennis. Er is ruimte voor eigen inbreng en jullie durven elkaar op dingen aan te spreken. Plezier in het werk zie je bij alle collega’s terug. NSDSK is dan ook niet voor niets in 2022 opnieuw uitgeroepen tot Beste Werkgever. Daar zijn we enorm trots op!

Wat maakt deze baan uniek? 
Je komt veel in contact met gezinnen en leert hen hoe zij gebaren kunnen inzetten in de communicatie. Dat jij een belangrijke bijdrage levert aan de ontwikkeling van dove en slechthorende jonge kinderen en kinderen met een taalontwikkelingsstoornis maakt deze baan bijzonder. 

Wat bieden wij?

 • een salaris tussen €2554 en €3468 bruto per maand op basis van een werkweek van 36 uur (salarisschaal 45, conform cao-ziekenhuizen);
 • een functie voor 16 uur per week, verdeeld over 3 dagen maandag, dinsdag en vrijdag. (gemiddeld vijf avonden per 2 weken)
 • een jaarcontract met zicht op een vaste aanstelling.
 • genoeg vakantiedagen om vier weken vrij te nemen én een Persoonlijk Levensfase Budget (PLB), voor aanvullend een ruime week vrij;
 • 8,33 % vakantietoeslag;
 • een 13de maand; 
 • pensioenregeling bij Zorg en Welzijn;
 • de mogelijkheid om deel te nemen aan een collectieve ziektekostenverzekering; 
 • vergoeding van de reiskosten conform cao-ziekenhuizen;
 • mogelijkheid om deel te nemen aan een fietsplan 
 • volop gelegenheid om je persoonlijk te ontwikkelen en verder te groeien in deze functie. Zo organiseren wij onder andere twee keer per jaar een masterclass, stimuleren wij je om vakinhoudelijke cursussen te volgen en om symposia bij te wonen.
 • gedurende het jaar organiseren wij verschillende sociale activiteiten, zoals een eindejaarsborrel of een personeelsfeest. 

Wat breng je mee?
In jouw rol sta je in contact met collega’s, ouders én kinderen. Wij vinden het daarom belangrijk dat je op elk niveau een gelijkwaardige gesprekspartner bent. Dat je geduldig bent, goed kunt luisteren en goed kunt samenwerken vinden wij ook erg belangrijk. Je bent empatisch en kunt je goed inleven in de zorg- of onderwijssituatie van de cursisten en houdt daar rekening mee tijdens het lesgeven. Je staat open voor feedback en durft deze te geven en te vragen. Dit komt de behandeling van het kind en jouw ontwikkeling ten goede. Als de dag anders loopt dan gepland, vind jij dat niet erg. Dat je veel onderweg bent en af en toe ’s avonds werkt vind je ook niet erg. Je bent bereid om je collega’s te vervangen. 
  
Verder vragen wij:

 • een afgeronde HBO-opleiding leraar Nederlandse Gebarentaal;
 • dat je in bezit bent van rijbewijs en auto;
 • dat je boven Amsterdam woont (dit is een pré).

Meer informatie of direct solliciteren?
Wil jij ouders van dove en slechthorende kinderen en kinderen met TOS leren communiceren met gebaren? Solliciteer dan voor maandag 6 februari 2023 op de functie van gebarendocent door op de sollicitatiebutton te klikken. Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact op met Emma de Vries, Coördinator gebarendocenten, via telefoonnummer 06-45863486 of stuur een e-mail naar edevries@nsdsk.nl. Heb je een beperking en hulp nodig bij je sollicitatie, dan kunnen wij je ondersteunen. Stuur in dat geval een e-mail naar de afdeling HR via hrm@nsdsk.nl. Een van onze collega’s neemt binnen een aantal werkdagen contact met je op.     

Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) maakt onderdeel uit van de procedure. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs. 

Wie zijn wij?
De NSDSK (Nederlandse Stichting voor het Dove en Slechthorende Kind) biedt specialistische zorg in de regio Noordwest Nederland aan mensen met klachten op het gebied van gehoor of spraak en taal: op maat en dicht bij huis. Landelijk staan we bekend om onze zorg voor jonge kinderen van 0 tot 5 jaar. De NSDSK heeft een methodiek ontwikkeld voor doof/slechthorende kinderen van 0 tot 5 jaar. Het behandelaanbod van de afdeling Vroegbehandeling doof/slechthorend bestaat onder andere uit individuele begeleiding bij gezinnen thuis, gebarencursussen, behandelgroep De Knipoog en logopedisch-, audiologisch- en psychologisch onderzoek. Daarnaast bieden we zorg aan oudere kinderen en volwassenen. Onze lijnen zijn kort en onze deuren staan open. Er is bij ons veel ruimte voor initiatief en we zijn altijd op zoek naar hoe het nog beter kan. 
Bij de NSDSK vindt veel wetenschappelijk onderzoek plaats. Dit maakt dat jij resultaten uit een onderzoek direct in praktijk kunt brengen. En ook andersom. Door jouw medewerking te verlenen aan een onderzoek draag jij direct bij aan de uitkomsten. Wil je meer weten over werken bij de NSDSK? Kijk dan verder op werkenbij.nsdsk.nl.