12 uur p/w

   Amsterdam

   hbo

 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

   12 uur p/w

    Amsterdam

  hbo

Logopedist Behandeling De Knipoog Amsterdam Zuid

Lees voor

Als logopedist bij de NSDSK op onze behandellocaties in Amsterdam Zuid, kun jij écht iets betekenen in het leven van jonge kinderen met een gehoorverlies en hun ouders. Zorg jij met een passende behandeling dat zij beter leren communiceren met anderen? Bekijk dan de vacature!

Wat ga je doen?
Ervoor zorgen dat jonge kinderen met een gehoorverlies tussen de 1,5 en 4 jaar oud, hun gedachtes en gevoelens beter leren verwoorden en die van anderen beter leren begrijpen. Hierdoor zal de communicatie in het dagelijks leven optimaler verlopen. Deze ontwikkeling stimuleer je binnen de behandelgroep door het geven van individuele behandelingen en groepslogopedie.

Ouders spelen een belangrijke rol bij de behandeling. Samen met ouders zoek je naar manieren, waarmee zij de communicatieve ontwikkeling en taalontwikkeling van hun kind kunnen stimuleren. Via het ouderprogramma dat op de behandelgroep wordt gegeven, worden ouders hierin ook ondersteund.

Op de behandelgroep is alles erop gericht om de taal en interactie tussen het kind en een ander te verbeteren. Samen met jouw collega’s stimuleer je de peuters en help je hen spelenderwijs met communiceren. Plezier staat hierin altijd voorop.

Hoe ziet een dag op de behandelgroep eruit?
Om half 9 start je met het team. In een half uur bespreken jullie onder andere voor elk kind aan welke doelen jullie deze ochtend gaan werken, de dagindeling en de eventuele bijzonderheden. De (maximaal) acht kinderen staan namelijk om 9 uur al te popelen om naar binnen te gaan en te komen ‘spelen’. Na een kort praatje met de ouders, beginnen jullie rond kwart over 9 met de activiteiten. De dag bestaat uit een aantal vaste elementen. Denk aan thema-activiteiten, vrij spel, eten en drinken en de logopediekring, waarin je taal aanbiedt die past bij het thema van dat moment. Verder doe je activiteiten met (een gedeelte van) de groep, behandel je de kinderen individueel, observeer je de vaardigheden van de kinderen en voer je logopedisch onderzoek uit. Het gebruiken van NmG+ (Nederlands ondersteund met Gebaren) speelt hierbij een belangrijke rol.

De kinderen gaan om half 1 weer naar huis. Jullie ruimen op en bespreken gezamenlijk de dag. Zo komen de observaties aan bod, stel je samen met de verschillende disciplines een individueel behandelplan op en maak je verslagen. Verder kan er een multidisciplinair overleg en een logopedistenoverleg in de middag plaatsvinden. Jouw werkdag eindigt tussen 14.30 en 16.00 uur. Dit verschilt per week en hangt af van wat er op de agenda staat.

Het team
Je werkt in een warm, professioneel en doelgericht team, waar veel kennis en ervaring aanwezig is. Er is ruimte voor eigen inbreng en jullie durven elkaar op dingen aan te spreken. Het team bestaat naast jou uit twee pedagogisch begeleiders en een teamleider/gedragswetenschapper. Plezier en bevlogenheid in het werk zie je bij alle collega’s terug. De NSDSK is dan ook niet voor niets in 2020 opnieuw uitgeroepen tot Beste Werkgever. Daar zijn we enorm trots op!

Wat maakt deze baan uniek?
Je werkt met verschillende disciplines samen. Hierdoor kijken jullie naar alle verschillende ontwikkelingsgebieden van een kind en het systeem rondom het kind. Zo leer je ook veel van elkaar. Jullie doel? Een belangrijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling van jonge kinderen met een gehoorverlies, zodat zij hun plek in de maatschappij kunnen vinden.

Wat bieden wij?

  • een salaris tussen de € 2.882,- en de € 4.227,- bruto per maand op basis van een werkweek van 36 uur (salarisschaal 55, conform cao-ziekenhuizen);
  • een functie voor 12 uur per week, verdeeld over 2 dagen (maandag en dinsdag);
  • een tijdelijk contract van 1 juli 2022 tot 01-12-2022, i.v.m. verlof van de vaste medewerker;
  • deze functie kun je eventueel combineren met de vaste functie van Logopedist voor 12 uur in Haarlem, kijk hiervoor bij onze vacatures;
  • genoeg vakantiedagen om vier weken vrij te nemen én een Persoonlijk Levensfase Budget (PLB). Jaarlijks zijn onze behandelgroepen 7 weken dicht. Wij werken daarom met een jaarurensystematiek. Dit houdt in dat de arbeidsduur in de weken rondom de vakanties kan variëren. Hierover maken wij jaarlijks onderling afspraken;
  • 8,33 % vakantietoeslag;
  • een 13de maand;
  • pensioenregeling bij Zorg en Welzijn;
  • de mogelijkheid om deel te nemen aan een collectieve ziektekostenverzekering;
  • vergoeding van de reiskosten conform cao-ziekenhuizen;
  • mogelijkheid om deel te nemen aan een fietsplan;
  • volop gelegenheid om je persoonlijk te ontwikkelen en verder te groeien in deze functie. Zo organiseren wij onder andere twee keer per jaar een masterclass, stimuleren wij je om vakinhoudelijke cursussen te volgen en om symposia bij te wonen;
  • gedurende het jaar organiseren wij verschillende sociale activiteiten, zoals een eindejaarsborrel of een personeelsfeest.

Wat breng je mee?
Een goede samenwerking is essentieel, want je werkt in een team aan een gemeenschappelijk doel. Je staat open voor feedback en adviseert collega’s hoe zij taal nog beter kunnen stimuleren. Daarnaast ga je met tact en invoelingsvermogen met peuters en hun ouders om.

Verder vragen wij:

  • minimaal een afgeronde relevante hbo-opleiding Logopedie;
  • relevante stage- of werkervaring in een behandelsetting gericht op jonge kinderen;
  • kennis van en vaardigheden in NmG+ (Nederlands ondersteund met Gebaren) of bereid om een interne opleiding te volgen;
  • het is een pré als je in bezit bent van een Hanen-certificering.
  • kennis van en ervaring met jonge kinderen met een gehoorverlies is een pré;
  • kennis van sensorische informatieverwerking (S.I.) is een pré.

Meer informatie of direct solliciteren?
Wil jij ervoor zorgen dat jonge kinderen met een gehoorverlies beter kunnen communiceren met hun ouders en anderen? Solliciteer dan voor 11 maart 2022 op de functie van logopedist DSH door op de sollicitatiebutton te klikken. De sollicitatieprocedure bestaat uit in ieder geval één gespreksronde. Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact op met Anne-Marie Weide, Teamleider/Gedragswetenschapper, via 06-45155403 of stuur een e-mail naar aweide@nsdsk.nl. 

Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) maakt onderdeel uit van de procedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

Wie zijn wij?
De NSDSK (Nederlandse Stichting voor het Dove en Slechthorende Kind) biedt specialistische zorg in de regio Noordwest Nederland aan mensen met klachten op het gebied van gehoor, spraak en taal: op maat en dicht bij huis. Landelijk staan we bekend om onze zorg voor jonge kinderen van 0 tot 4 jaar. Daarnaast bieden we zorg aan oudere kinderen en volwassenen. Onze lijnen zijn kort en onze deuren staan open. Er is bij ons veel ruimte voor initiatief en we zijn altijd op zoek naar hoe het nog beter kan.

Bij de NSDSK vindt veel wetenschappelijk onderzoek plaats. Dit maakt dat jij resultaten uit een onderzoek direct in praktijk kunt brengen. En ook andersom. Door jouw medewerking te verlenen aan een onderzoek draag jij direct bij aan de uitkomsten. Wil je meer over ons weten? Bezoek dan onze website.